Mattias Adielsson kör finalen i Franska Mästerskapen i rally med SainteLoc

Mattias Adielsson, rallytalangen från Göteborg, kommer nästa helg köra den sista deltävlingen i det franska rallymästerskapet för teamet SainteLoc med en Citroen C3 R5. Kartläsare denna gång blir skotten Stuart Loudon med erfarenhet från WRC.

- Den här möjligheten dök upp ganska snabbt och då gäller det att vara redo. Jag körde några tävlingar i Frankrike när jag tävlade med Peugeot 208 i R2 så jag vet att det kommer att bli en häftig tävling. Jag har dock aldrig tävlat i Rallye du Var, men jag har kört träningen ett år, mycket fina asfaltsvägar som är riktigt utmanande, säger Mattias Adielsson.

Rallye du Var består av 12 specialsträckor och starten sker på fredagen den 23 november. Efter att de 12 specialsträckorna på totalt 21 mil har körts, kommer målgången vara på förmiddagen söndagen den 25 november.

- Det blir kul att få prova ytterligare en R5 bil, vårt fjärde märke de senaste åren. Blir spännande att se hur Citroenen fungerar på asfalt jämfört med de andra som jag testat och teamet SainteLoc känner jag mycket väl och de är lika proffsiga som ett fabriksteam. Roligt att få köra på asfalt igen och jag tror att testet vi kommer att ha innan tävlingen blir riktigt värdefullt för att hitta rätt känsla. Vi kommer också att ha ett riktigt duktigt grusteam som består av Mattias Olsson och Andreas Johansson. Deras arbete blir mycket värdefullt då de åker sträckorna innan vi kommer och rapporterar eventuella förändringar på vägen till oss, avslutar Mattias Adielsson.