Ulster Rally blev en kort tävling för Adielsson

Vauxhall Motorsport Junior Rally Team föraren Mattias Adielsson från Göteborg satte allt på ett kort tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson från Kungsör. Ulster Rally, den näst sista deltävlingen i det Brittiska Mästerskapen, blev inte alls vad teamet hade tänkt sig.

- Vi visste att vi var tvungna att sätta upp ett riktigt högt tempo från start för att ha någon chans att vinna tävlingen. Tyvärr gled vi av vägen en bit in på den första sträckan och tog oss inte därifrån. Ett framhjul hade fått en liten smäll så det hade vi kunnat fixat i servicen och startat om tävlingen. Oturen var framme igen och en tävlande längre ner i fältet sladdade in i vår bil och skadorna på vår bil blev så omfattande att den inte gick att reparera på servicen, så omstart var inte möjlig, säger Mattias Adielsson.

Redan kommande helg är det dock dags för en ny tävling. Den här gången i Tjeckien och en deltävling i Rally-EM. Barum Rally avgörs under lördag och söndag med en kortare publiksträcka under fredagskvällen.

- Vi laddar om efter besvikelsen och ska göra en riktigt bra tävlingen i Tjeckien. Även denna tävling går på asfalt så det blir en perfekt uppladdning inför final tävlingen i Brittiska mästerskapen den 15-17 september, avslutar Mattias Adielsson.

Länkar:

Vauxhall Motorsport Junior Rally Team

www.vauxhallmotorsport.co.uk

Brittiska Mästerskapen

www.msabrc.com